top image

Obogati Svoje Iskustvo Volontiranjem

AKTIVNOSTI VOLONTERA BENEFITI VOLONTIRANJA PRIJAVA ČESTA PITANJA GALERIJA

Naši volonteri su mladi i stariji, muškarci i žene, studenti, zaposleni ili penzioneri


Zajedno oni sa 12.000 volontera širom sveta  veruju u misiju YFU-a i žele da pomognu da svet postane bolje mesto! Kroz YFU dajete podršku mladim ljudima, porodicama i školama na putu kroz razmenu iskustava. Zato ste nam potrebni  od aplikacije do povratka učenika, od lokalnog nivoa do međunarodnih pozicija, jednostavno rečeno – YFU je izgrađen od volontera!

YFU je započeo kao volonterska inicijativa pre više od 60 godina, a mi i dalje ostajemo verni ovom principu zajedno sa više od 12.000 YFU volontera širom sveta. YFU je jedan od retkih programa za razmenu koji se oslanja na volonterski rad velikog broja pojedinaca i porodica, što znači da radimo ono što radimo naprosto zato što želimo i volimo!

Nudimo vam jedinstvenu priliku za volontiranje. Sa našom velikom brojem volontera iz celog sveta, mi smo raznolika grupa koja razmišlja zajedno,  jedninstveno i sa jednom svrhom: da promeni tok individualnog i kolektivnog života na bolje. Postaćete vitalna integrisana veza u našem programu a volontersko angažovanje u YFU omogućiće vam da steknete važne karijerne veštine kao što su interkulturalna komunikacija, liderstvo, planiranje i još mnogo toga.


YFU ne bi postojao bez naših volontera. Neki volonteri su zaduženi za škole i porodice domaćine, dok su drugi za roditelje i učenike koji odlaze na razmenu. Faktor uspeha povezivanja je da svako poseduje različite veštine potrebne za uspešnu organizaciju. Mi u YFU smo veoma zahvalni za vaše vreme i energiju. Želimo da budete deo našeg tima i imate mesto za povezivanje sa našim raznovrsnim servisnim mogućnostima. Ako volite da radite sa ljudima, možete raditi na orijentaciji ili  intervjuisati buduće studente i porodice domaćine. Ako želite da planirate i organizujete, možete raditi u administrativnom delu ili pomoći u implementaciji smernica za politiku organizacije. Bez obzira na vaše interese, imamo mesto za povezivanje.Ako imate želju da:
 Saznate više o svetu
 Imate interakcije sa tinejdžerima i porodicama
 Upoznajete nove kulture i bolje razumete svoju
 Budete podrška ljudima u savladavanju prepreka i rešavanju problema
 Budete ambasador dobre volje
 Doprinesete borbi protiv netrpeljivosti i predrasuda
 Saznate više o sebi
 Razvijete liderske veštine
 Ojačate svoje veštine u upravljanju projektima, posredovanju, planiranju…
…onda ćete sigurno pronaći odgovarajuće aktivnosti u YFU koje će vas zainteresovati!

Neke od aktivnosti u kojima možete učestvovati kao volonter YFU su:
- Intervjuisanje učenika i porodica pre nego što ih prihvatimo u program
 -Organizacija i izvođenje orijentacija i seminara
 -Pružanje lokalne podrške đacima i porodicama
 -Marketing i promotivne aktivnosti
 -Koordiniranje aktivnosti na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou

           … i još mnogo toga!

Prijavite se da postanete volonter popunjavanjem kratke forme u nastavku i neko će Vas kontaktirati u narednih nedelju dana!