top image

O Nama

 

Ako želite da neposredno upoznate različite kulture, narode, zemlje…kao đak ili roditelj đaka u internacionalnoj razmeni, ili kao domaćin đaka koji želi da provede svoju školsku godinu u Srbiji… ako želite da steknete nove prijatelje, doživite izuzetna iskustva, razvijate se, oplemenjujete, pomognete kao svestan i odgovoran građanin – volonter ili kao društveno odgovoran kolektiv koji delom svojih resursa pomaže razvoj ovog programa i celokupnog društva… ako ste hrabri, plemeniti, radoznali, odgovorni, ako ste spremni na izazove, spremni da učite i razumete, ako želite da na najbolji način investirate u bolju budućnost … dobrodošli u YFU!

Vi ste deo velike interkulturalne porodice, koja se zalaže za bolje razumevanje različitih kultura radi očuvanja mira i opšteg napretka svakog pojedinca i kulture kojoj pripada. Učinite još jedan korak napred! Pridružite nam se na ovom jedinstvenom i nezaboravnom putovanju.

Predrag Đolović
Nacionalni direktor – YFU SRBIJA
Telefon: +381 64 1175 135


YFU(Youth For Understanding) unapređuje interkulturalno razumevanje,  međusobno poštovanje i društvenu odgovornost kroz edukativne programe razmene za mlade, porodice i zajednice, uz podršku predanih volontera i profesionalnog osoblja.

YFU je neprofitna mreža edukativnih organizacija zasnovana na volonterskim aktivnostima. Globalna YFU mreža,  sastoji od nacionalnih članica u više od 50 različitih zemalja, objedinjena je uverenjem da je sveobuhvatno  razumevanje različitih kultura najefektivno sredstvo za sticanje veština potrebnih za rast i razvoj u multikulturalnom, međusobno povezanom i konkurentnom globalnom društvu. Mladi za razumevanje - YFU je pouzdan lider programa razmene među kulturama zbog svoje posvećenosti sigurnosti, stečenog ugleda, kvaliteta programa i  konstantne podrške učesnicima.

Kulturna razmena ostavlja trajne utiske kod učesnika . Naš program interkulturalne razmene je jedinstven po tome što Vam nudimo priliku za putovanje života:  avanturu koja otkriva najbolje u drugima i vama samima i omogućava vam da ostvarite prijateljske veze za ceo život  koje će promijeniti vašu globalnu perspektivu i pomoći  vam da postanete  lider u vašim zajednicama. Ovako YFU stvara pozitivne globalne promene.  
 

YFU će biti sa vama na svakom koraku, od aplikacije do povratka i pomoći će vam da ostanete u kontaktu sa međunarodnom zajednicom i dugo nakon završetka programa razmene. Mi stvaramo sigurno, podsticajno okruženje u kojem zajedno istražujemo i stičemo dublje razumevanje različitih kultura.Kulturna razmena ostavlja trajne utiske kod učesnika . Naš program interkulturalne razmene je jedinstven po tome što Vam nudimo priliku za putovanje života:  avanturu koja otkriva najbolje u drugima i vama samima i omogućava vam da ostvarite prijateljske veze za ceo život  koje će promeniti vašu globalnu perspektivu i pomoći  vam da postanete  lider u vašim zajednicama. Ovako YFU stvara pozitivne globalne promene. 


 

Organizacija Mladi za razumevanje-YFU-Srbija  započela je svoje aktivnosti uspostavljanjem razmene sa nemačkom YFU organizacijom 2010. godine.  YFU-SRBIJA upravlja programima u Srbiji i predano priprema mlade ljude za njihove predstojeće šanse i mogućnosti  koje ih očekuju u međuzavisnom, multikulturnom svetu.

 


 

predrag djolovic yfu

DOBRODOŠLI U YFU SVET


Ako želite da neposredno upoznate različite kulture, narode, zemlje...kao đak ili roditelj đaka u internacionalnoj razmeni, ili kao domaćin đaka koji želi da provede svoju školsku godinu u Srbiji... ako želite da steknete nove prijatelje, doživite izuzetna iskustva, razvijate se, oplemenjujete, pomognete kao svestan i odgovoran građanin - volonter ili kao društveno odgovoran kolektiv koji delom svojih resursa pomaže razvoj ovog programa i celokupnog društva... ako ste hrabri, plemeniti, radoznali, odgovorni, ako ste spremni na izazove, spremni da učite i razumete, ako želite da na najbolji način investirate u bolju budućnost ... dobrodošli u YFU!


Vi ste deo velike interkulturalne porodice, koja se zalaže za bolje razumevanje različitih kultura radi očuvanja mira i opšteg napretka svakog pojedinca i kulture kojoj pripada. Učinite još jedan korak napred! Pridružite nam se na ovom jedinstvenom i nezaboravnom putovanju.


Predrag Đolović
Nacionalni direktor - YFU SRBIJA
Telefon: +381 64 1175 135